Autodesk Revit

A teljes magasépítési szegmenst lefedő platform szoftverei szakágakra specializálódott tervezők feladatiakra szabottan is érhetők. A BIM munkafolyamatra fejlesztett Revit modell az alábbi szakágak részvevői számára ajánlott:

Építészet 

Autodesk Revit (korábban: Revit Architecture)

Tervezőeszköz integrált koncepciómodellező és energetikai eszközökkel a korai döntéshozatalhoz. Egyszerűen elsajátítható eszközök a zökkenőmentes bevezetéshez és használathoz. Integrált modell alapú dokumentáció a hibák megelőzéséhez. Közvetlen kapcsolattal rendelkezik az Autodesk 3ds Max Design és a Showcase szoftverekkel, a professzionális látványtervek és látványos prezentációk készítéséhez. 

REX ReviTools

Hatékonyságnövelő eszközkészlet minden szakág számára: 

  • előregyártandő elemek automatikus dokumentálása
  • automatikus kigyűjtések egyéni szűrőkkel 
  • indirekt geometriai méretek kiolvasása és kigyűjthetővé tétele
  • egyszerűsített DWG export

Épületgépészet és villamosság 

Autodesk Revit (korábban: Revit MEP)

Építész modellben közvetlenül dolgozni képes épületgépészeti, és elektromos BIM szoftver. Beépített fűtési és hűtési hőigény számítás, légtechnikai és folyadékos rendszer méretezés, feszültségesés számítások. Integrált dokumentáció és kigyűjtés. Közvetlenül képes befogadni általános gépészeti szoftverekből (Inventor termékcsalád) származó berendezéseket és integrált energetikai számítója mellett a felhő alapú Green Building Studio is használható. 

REX Heat Load

Kiegészítés Autodesk Revit és Autodesk Revit MEP szoftverekhez az EN 12831 szabvány szerinti hőveszteség hőterhelés számításhoz. A számított eredményeket a Revit helyiségeibe visszaírja a további tervezéshez. 

Szerkezettervezés

Autodesk Revit (korábban: Revit Structure)

Építész modellt közvetlenül is felhasználni képes szerkezettervezői BIM alkalmazás. Beépített számításain felül integráltan működik együtt az Autodesk Robot Structural Analysis végeselem módszerű, és az Audvance Steel gyártmánytervezésre szakosított szoftverekkel. 

A szoftverek funkciói iparági gyűjteményben használhatók ki leginkább, ahol a fent említett tervező, megjelenítő és számoló szoftverek integráltan megtalálhatók. 

Belépő szintű változatban is elérhető: 
Autodesk Revit LT