top of page

Fájl csatolások

A Revit és nem-Revit alapú fájlok csatolása a közös munka velejárója. A projektek fizikai tagolása és összekapcsolása több módon történhet.


CAD állományok

Gyakori kommunikációs forma a 3D világhoz még nem, vagy csak alig csatlakozottak terveinek kezelésére. Az ilyen rajzok (2D állományok) behozhatók modell, vagy csak Revit nézethez kötött "felirat" objektumként is. A pillanatnyi állapotot rögzítő Import helyett legtöbbször érdemes a fájlra inkább hivatkozni (Link), ezzel megőrizve a Revit modellt a lehető legtisztábban.

IFC konténer fájlok

Az egyre népszerűbb adatcsere formátum használata még komoly kihívások elé állítja a szakma képviselőit. Bár a közvetlen Linkelésre megvan a lehetőség, azt mégsem javaslom. A napi gyakorlatban inkább a File > Open > IFC parancs segítségével, majd az átkonvertált fájl esetleges hibáinak javítása után RVT formátumba mentett modell behivatkozását javasolt alkalmazni.

Koordinációs modellek (Navisworks fájlok)

Revit-be a Naviswork modellek is behivatkozhatók, ezáltal kezelhető méretű és elfogadható megjelenítésű formában.

Revit projektek

Az RVT fájlokat nem csak Link-elni, de importálni is lehet csoportként való betöltéssel (Load as Group). A kettő között a különbség a memóriahasználatban és az objektumok csatlakoztathatóságában is megmutatkozik.

Import egyszeri folyamat, így a napi munkát nem befolyásolja, honnan került beolvasásra a fájl. Ebben az esetben is a saját gépről jelentősen hamarabb fog megjelenni a tartalom, mint hálózati meghajtóról, vagy felhő tárhelyről.


Link esetén a hivatkozott állományok változásai megjelenek a saját projektünkben is. A frissítés rendszeres vizsgálata és a változások átvétele rendszeres adatforgalmat igényel, illetve az egyes hardverek elérési ideje és sávszélessége révén érezhető különbségeket mutat.


A licenszhez járó Autodesk Drive vagy az külön előfizetett BIM 360 Design vagy BIM 360 Docs segítségével egyszerűen oszthatók meg a modellek cégek között és cégen belül is. A felhőben tárolt modelleket az ingyenes Desktop Connector eszköz a Mérnökök gépére leszinkronizálja, ezzel jelentősen gyorsítva a linkelt állományok elérését.


Az asztali csatoló innen tölthető le: https://www.autodesk.com/adsk-connect-64


Hivatkozás (Link) a virtuális meghajtókról egyszerű és kényelmes:


Specifikus kérdéssel forduljon hozzánk bizalommal!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page