PlanDoc & Revizto

#Revizto #PlanDoc #Dokumentum #Terv #Együttműködés

A hazai építőipari dokumentumkezelő és a svájci Revizto rendszerek könnyen összehangolhatók. A legegyszerűbb együttműködési lehetőségeket szeretném az alábbiakban bemutatni.

Mindennek előtt szeretném leszögezni, hogy a Revizto nem csak felhő alapon, hanem a cég saját hálózatán belül is képes teljes értékűen működni. Ezzel a legmagasabb adat-biztonsági követelmények kielégítése is csak saját magunkon múlik.

0. eset – elméleti út

Revizto tervező programokba (ArchiCAD, Revit, AutoCAD, Tekla…) beépülve lehetőséget biztosít a modell és a tervrajzok együttes feltöltésére. A Tervezők egymás közötti kommunikációját Revizto hibajegyek (Issue) segítségével hatékonyan lehet bonyolítani.

A frissített tervcsomag pedig egyszer, vagy akár időzítetten publikálható a PlanDoc rendszer irányába, ahol a Kivitelezés résztvevői megszokott terepükön dolgozhatnak.

  • a két rendszernek ekkor nincs valós kapcsolata, más résztvevőkkel a folyamat egyszerűen halad tovább ahogy eddig.

1. eset – egyszerű összefűzés

PlanDoc rendszerbe feltöltött, esetleg már jóvá is hagyott rajzok és modellek egyszerűen összekapcsolhatók egymással. A modelleken és rajzokon felismert közös pontok manuálisan összehúzhatók.

A modellbe meghívottak a 2D rajzokat akár 3D-be integráltan is megtekinthetik.

  • manuálisan kell felépíteni a kapcsolatokat (szintek, épületrészek),

  • nem igényel előkészítés,

  • a verziókövetés Revizto rendszerben is rajz-feltöltéssel megoldva,

  • elég korlátozott körnek hozzáféréseket biztosítani.

2. eset – automatikus összefűzés

A rajzok publikálásától függetlenül a meghívott Tervezők fel tudják tölteni csak a 3D modelleket és a saját tervrajzaik listáját. A rajzszámok, vagy fájlnevek alapján a rajzok azonosíthatók és tartalmuk frissíthető Revizto rendszerben.

Revizto verziók

PlanDoc rendszeren keresztül végig lehet vezetni a jóváhagyási folyamatokat és a kész rajzok azonnal a saját helyükre kerülnek be a 3D modellbe egyetlen csoportos PDF feltöltéssel.

  • a verziókövetés Revizto rendszerben is rajz-feltöltéssel megoldva,

  • modell a rajzoktól függetlenül frissülhet, és a különbségek azonnal láthatók.

Bármelyik verziót választva rendelkezésre állnak a hibajegyező (issue) eszközök. Modellező program és a Revizto összekapcsolása esetén a hibajegyekre kattintva az észrevételek mindenkinek a saját tervező-szoftverében is megjelenhetnek.

BIM folyamatok egyik kulcs kérdése ki, mit és mikor ad ki és át. Tervezzük meg együtt rendszerét!

Lépjünk kapcsolatba! 

Az Ön BIM tanácsadója Szilágyi Balázs.

1113 Budapest, Karolina út 17/b. I. emelet 23.

+36204050343

© Körös Consult Kft.