top of page

PlanDoc & Revizto

A hazai építőipari dokumentumkezelő és a svájci Revizto rendszerek könnyen összehangolhatók. A legegyszerűbb együttműködési lehetőségeket szeretném az alábbiakban bemutatni.

Mindennek előtt szeretném leszögezni, hogy a Revizto nem csak felhő alapon, hanem a cég saját hálózatán belül is képes teljes értékűen működni. Ezzel a legmagasabb adat-biztonsági követelmények kielégítése is csak saját magunkon múlik.

0. eset – elméleti út

Revizto tervező programokba (ArchiCAD, Revit, AutoCAD, Tekla…) beépülve lehetőséget biztosít a modell és a tervrajzok együttes feltöltésére. A Tervezők egymás közötti kommunikációját Revizto hibajegyek (Issue) segítségével hatékonyan lehet bonyolítani.

A frissített tervcsomag pedig egyszer, vagy akár időzítetten publikálható a PlanDoc rendszer irányába, ahol a Kivitelezés résztvevői megszokott terepükön dolgozhatnak.

  • a két rendszernek ekkor nincs valós kapcsolata, más résztvevőkkel a folyamat egyszerűen halad tovább ahogy eddig.

1. eset – egyszerű összefűzés

PlanDoc rendszerbe feltöltött, esetleg már jóvá is hagyott rajzok és modellek egyszerűen összekapcsolhatók egymással. A modelleken és rajzokon felismert közös pontok manuálisan összehúzhatók.

A modellbe meghívottak a 2D rajzokat akár 3D-be integráltan is megtekinthetik.

  • manuálisan kell felépíteni a kapcsolatokat (szintek, épületrészek),

  • nem igényel előkészítés,

  • a verziókövetés Revizto rendszerben is rajz-feltöltéssel megoldva,

  • elég korlátozott körnek hozzáféréseket biztosítani.

2. eset – automatikus összefűzés

A rajzok publikálásától függetlenül a meghívott Tervezők fel tudják tölteni csak a 3D modelleket és a saját tervrajzaik listáját. A rajzszámok, vagy fájlnevek alapján a rajzok azonosíthatók és tartalmuk frissíthető Revizto rendszerben.

Revizto verziók

PlanDoc rendszeren keresztül végig lehet vezetni a jóváhagyási folyamatokat és a kész rajzok azonnal a saját helyükre kerülnek be a 3D modellbe egyetlen csoportos PDF feltöltéssel.

  • a verziókövetés Revizto rendszerben is rajz-feltöltéssel megoldva,

  • modell a rajzoktól függetlenül frissülhet, és a különbségek azonnal láthatók.

Bármelyik verziót választva rendelkezésre állnak a hibajegyező (issue) eszközök. Modellező program és a Revizto összekapcsolása esetén a hibajegyekre kattintva az észrevételek mindenkinek a saját tervező-szoftverében is megjelenhetnek.

BIM folyamatok egyik kulcs kérdése ki, mit és mikor ad ki és át. Tervezzük meg együtt rendszerét!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page