top of page

Ütközés és szabad magasság

Az elmúlt időszakban a legtöbb projekt esetén gyakorlattá vált az ütközés-, és megvalósíthatóság-vizsgálat. Ehhez megvannak a célszoftverek, melyek a modellek bizonyos időpontban és készültségi fokon álló verzióinak vizsgálatát segítik.


A valós idejű ellenőrzés már a modellezés fázisában felhívhatja a figyelmet a tervezési vagy kivitelezhetőségi problémákra.

Az eredetileg épületgépész és -villamos tervező és kivitelező Kollégáknak szánt MagiCAD újabban építész és generáltervezői kezekben is bizonyít.

A különböző gépészeti rendszerek, valamint az építészeti és szerkezeti elemek kategóriái kiválaszthatók eseti, vagy akár folyamatos ellenőrzésre. Revit beépített vizsgálatán felül szerelési-üzemeltetési zóna is megadható a fenti kép szerint.


Ipari, logisztikai de akár bérleményi kialakításoknál is kulcskérdés a tiszta belmagasság. Az alaprajzok tematikus színezésével azonnal láthatóvá, így megelőzhetővé válhatnak a tervezési, modellezési hibák.

A BIM folyamatszabályozás és egyesített modellezés elmossa a szakágak határait, melyek a műszaki paraméterek helyett egyre inkább csak a felelősség tekintetében válnak el.


Figyelmeztetések bekapcsolásával könnyebben megelőzhetőek a minőségi kifogások. Az alvállalkozók, társtervezők tervei pillanatok alatt ellenőrizhetők.


A fentihez hasonló feladatra szánt kész szoftverek mellett egyéni megoldásokat, fejlesztéseket is nyújtunk.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page