top of page

Tervek tájolása Revitben

A tervlapok gazdaságos kihasználása és a könnyebb szerkesztés miatt az épületeket gyakran nem valós irányukkal ábrázoljuk. Ennek legelemibb esete, amikor a Projekt koordináta rendszerét elfordítjuk a valós iránytól.

Revit munkasík elforgatva
Munkasík / Workplane

Összetett alakú épületek esetén további trükköket alkalmazhatunk. A szakági szalagmenük végén a Workplane lapon bekapcsolható (Show) a munkasík (Workplane) megjelenítése. Ez a kék négyzetrácsos terület mozgatható, illetve elforgatható a kívánt irányba. Ameddig a munkasík látszik, annak jelölt irányai is úgy viselkednek, mint az alapértelmezett főirányok, vagyis a szerkesztett elemek igazodnak hozzájuk.

Revit nézet tájoláa / Orient View
Projekt észak / Project North

A projekt észak használata az egyes nézetekben külön kapcsolható, ami egy alapozó Revit tanfolyam után már nem okozhat fejtörést senkinek. Az alapvető logika, hogy egyetlen modell van, melyet több nézeten (View) keresztül látunk. A nézetek körvonala (Crop) pedig elforgatható anélkül, hogy ez bármely más nézetet, vagy a modellt érintené.


Nem csak egy, hanem akár több függő nézet (Dependent View) is készíthető egy-egy nézeten belül. Így a rendkívül összetett elrendezésű épületekben is könnyű szerkeszteni helyi függőleges-vízszintes rendszerben.

Elforgatott függő nézetek / Rotated Dependent Views
Függő nézetek / Dependent Views

Ha további trükkökre is kíváncsi, forduljon hozzánk bizalommal!



Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page