Tervek tájolása Revitben

#Revit #sheet #tervlap #észak #irány #nézet

A tervlapok gazdaságos kihasználása és a könnyebb szerkesztés miatt az épületeket gyakran nem valós irányukkal ábrázoljuk. Ennek legelemibb esete, amikor a Projekt koordináta rendszerét elfordítjuk a valós iránytól.

Munkasík / Workplane

Összetett alakú épületek esetén további trükköket alkalmazhatunk. A szakági szalagmenük végén a Workplane lapon bekapcsolható (Show) a munkasík (Workplane) megjelenítése. Ez a kék négyzetrácsos terület mozgatható, illetve elforgatható a kívánt irányba. Ameddig a munkasík látszik, annak jelölt irányai is úgy viselkednek, mint az alapértelmezett főirányok, vagyis a szerkesztett elemek igazodnak hozzájuk.

Projekt észak / Project North

A projekt észak használata az egyes nézetekben külön kapcsolható, ami egy alapozó Revit tanfolyam után már nem okozhat fejtörést senkinek. Az alapvető logika, hogy egyetlen modell van, melyet több nézeten (View) keresztül látunk. A nézetek körvonala (Crop) pedig elforgatható anélkül, hogy ez bármely más nézetet, vagy a modellt érintené.


Nem csak egy, hanem akár több függő nézet (Dependent View) is készíthető egy-egy nézeten belül. Így a rendkívül összetett elrendezésű épületekben is könnyű szerkeszteni helyi függőleges-vízszintes rendszerben.

Függő nézetek / Dependent Views

Ha további trükkökre is kíváncsi, forduljon hozzánk bizalommal!Lépjünk kapcsolatba! 

Az Ön BIM tanácsadója Szilágyi Balázs.

1113 Budapest, Karolina út 17/b. I. emelet 23.

+36204050343

© Körös Consult Kft.