top of page

Ajánlott hardver

Rendszeresen visszatérő kérdés, milyen hardvert érdemes Revitezéshez beszerezni. A kérdés igen összetett és nincs rá egy helyes válasz, de mindenképpen érdemes az ISV tanúsítványt keresni tervező-szoftverek esetében.

A mindenkori rendszer-követelményeket és ajánlásokat folyamatosan frissíti a gyártó.


Tapasztalataink a főbb komponensekkel:

Processzor

"Kevés mag, magas órajel." Ami praktikusan azt jelenti, egy gyorsabb i5 jobb teljesítményt mutat, mint egy gyenge, vagy közepes i7. AMD és Qualcomm központi egységekkel még kevés adat áll rendelkezésünkre.

Bátrabbak a virtuális magokat is kikapcsolhatják.

Videókártya

Az örökös GeForce vs Quadro csatát az dönti el, hogy a vonalas rajzok megjelenítése, vagy a modell látványtervi bebarangolása a fontosabb. Az interneten széles körben elérhető benchmark programok a 3D játékok használatához fontos paramétereket vizsgálják és helyezik előtérbe, ami nem a vonalas ábrázolásoktól jelentősen eltér.

Felbontás függvényében figyeld a sávszélességet is, ne csak a memória méretét!

Monitor

4K szerintem alap egy tervezői munkahelyen, a sok kiegészítő programot használóknak nincs is nagyon más választása. Több monitor is támogatott, a nézetek és paletták is áthúzhatók az elsődleges kijelzőről.

Memória

Egyéni munka esetén a fájlméret × 20 a réges-régi ökölszabály. Ez csoportmunkás (Workshared) fájlok esetén távolról sem igaz. A központi vagy helyi fájl csak általunk egy időben szerkesztett részét kell figyelembe venni.

Adattárolás

Helyi meghajtó esetében feltétlenül SSD-t javaslunk. Takarékossági okokból érdemes lehet a Windows ProgramData mappáját a hálózatra, vagy olcsóbb HDD-re áthelyezni.

Hálózat - és szerver

A nagyobb fájlméretek miatt javasolt a gyors, vezetékes hálózatok használata. Csoportmunkához a wifi, mobilnet és VPN kapcsolatok ellenjavalltak. Az átviteli sebességbeli gyengeségek a helyi fájltárolással áthidalhatók.


+1 Operációs rendszer: Windows 10 Professional / Enterprise

Korábban (Revit 2019) esetén még szerepelt a 1607-es verzió vagy újabb a követelmények között - napjainkban a Microsoft frissítési kényszere miatt - ez lekerült a vállunkról.


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page