Revit Server

#Revit #Server #Collaboration #csoportmunka

A felhő alapú technológiák mellett még mindig van létjogosultsága a zárt hálózatokon belüli munkavégzésnek. Távoli irodák és cégek között a Revit Server, illetve Revit Server-rendszer biztonságos megoldást nyújt.

Revit Server layout

Az előfizetéses felhőszolgáltatásokkal ellentétben ilyenkor számolni kell a hardver és operációs rendszer költségekkel is. Minden telephelyen szükség van egy sok memóriával (RAM) és gyors lemez-sebességgel bíró számítógépre.

A fix IP-cím, vagy név szükséges a szerverek későbbi azonosításához. A számítógépeket helyi (LAN) vagy nagy-kiterjedésű (WAN) hálózaton keresztül össze kell kapcsolni. A Felhasználók (Résztvevők) egyedi azonosítását és jogosultságait Windows-ban szükséges szabályozni.

A fő szerver (Host) a mindenkori legfrissebb modellt kezeli, az egyes telephelyeken található gyorsító (Accelerator) szerverek ideiglenes tárolóként működnek. Az egyes mérnöki munkahelyekről kezdeményezett szinkronizációk és a más telephelyekről a fő szerveren keresztül küldött módosítások adatait tárolják ameddig az adat-egységesítés a háttérben végbemegy.

A közvetlen virtuális magánhálózati (VPN) kapcsolattal szemben a Revit Server védi az adatokat a hálózat (internet) szakadozása, vagy kimaradása esetén is.

GyELV (SWOT)

Revit Server használata nem mentesíti a részvevőket a Revit csoportmunka és fájl csatolások alapvető szabályai alól. Ha nem az élő modelleket kívánod összekapcsolni, kifinomultabb módszerhez kell folyamodni.


Ha belevágna, esetleg más lehetőségek is érdeklik forduljon hozzánk bizalommal!