top of page

Revit Server

A felhő alapú technológiák mellett még mindig van létjogosultsága a zárt hálózatokon belüli munkavégzésnek. Távoli irodák és cégek között a Revit Server, illetve Revit Server-rendszer biztonságos megoldást nyújt.

Revit Server layout

Az előfizetéses felhőszolgáltatásokkal ellentétben ilyenkor számolni kell a hardver és operációs rendszer költségekkel is. Minden telephelyen szükség van egy sok memóriával (RAM) és gyors lemez-sebességgel bíró számítógépre.

A fix IP-cím, vagy név szükséges a szerverek későbbi azonosításához. A számítógépeket helyi (LAN) vagy nagy-kiterjedésű (WAN) hálózaton keresztül össze kell kapcsolni. A Felhasználók (Résztvevők) egyedi azonosítását és jogosultságait Windows-ban szükséges szabályozni.

A fő szerver (Host) a mindenkori legfrissebb modellt kezeli, az egyes telephelyeken található gyorsító (Accelerator) szerverek ideiglenes tárolóként működnek. Az egyes mérnöki munkahelyekről kezdeményezett szinkronizációk és a más telephelyekről a fő szerveren keresztül küldött módosítások adatait tárolják ameddig az adat-egységesítés a háttérben végbemegy.

A közvetlen virtuális magánhálózati (VPN) kapcsolattal szemben a Revit Server védi az adatokat a hálózat (internet) szakadozása, vagy kimaradása esetén is.

GyELV (SWOT)

Revit Server használata nem mentesíti a részvevőket a Revit csoportmunka és fájl csatolások alapvető szabályai alól. Ha nem az élő modelleket kívánod összekapcsolni, kifinomultabb módszerhez kell folyamodni.


Ha belevágna, esetleg más lehetőségek is érdeklik forduljon hozzánk bizalommal!

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page